(SUPER) DIGITAL INVERTER BUITENDELEN

Zowel in verwarmings- als in koelbedrijf springt elke TOSHIBA airconditioner efficiënt om met energie. Onder andere de in elke airconditioner aanwezige inverter-techniek draagt hier aan bij. TOSHIBA was de eerste producent die deze techniek toepaste in de airconditioner en speelt al sinds jaar en dag een leidende rol in het verbeteren en innoveren ervan.

Kort gezegd zorgt deze techniek er voor dat het systeem tijdens het opstarten snel de gewenste temperatuur bereikt, is die temperatuur bereikt dan schakelt het systeem over naar een lager toerental waarmee een minimum aan energie verbruikt wordt. De temperatuur wordt voortdurend in de gaten gehouden en indien nodig bijgesteld. Daardoor wordt precies het vermogen geleverd dat daadwer­kelijk nodig is en dat bespaart veel energie ten opzichte van systemen die steeds aan gaan als de gevraagde temperatuur afwijkt en weer uit als die temperatuur bereikt is. Als het systeem uit is verbruikt het weliswaar geen energie maar wijkt de temperatuur af van de gevraagde temperatuur moet het weer opgestart worden, het opstarten kost veel energie. Bovendien gebeurt dat pas als de temperatuur al zover afwijkt dat de airconditioner een tijdje hard moet werken om deze weer op het gewenste niveau te krijgen. Al met al kost dat veel meer energie dan de constante monitoring en bijsturing van een invertersysteem.

Voor de TOSHIBA RAV-systemen kan een keuze gemaakt worden uit twee varianten buitendelen, namelijk een Digital Inverter systeem of een Super Digital Inverter systeem. Beide typen hebben goede kwalificaties op gebied van energiezuinigheid en geluidsproductie, echter zijn er enkele kenmerken die nét het verschil kunnen maken. Dat kan te maken hebben met de eisen van het project maar ook met persoonlijke wensen zoals de opstelplaats van het buitendeel. In onderstaande figuur zijn de belangrijkste kenmerken terug te vinden. Je TOSHIBA installateur staat je met raad en daad terzijde bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

(Super) Digital inverter