Schone airco, schone lucht

Je TOSHIBA airconditioner beschikt over diverse technieken en filtersystemen, enerzijds om je airconditioner schoon te houden, anderzijds om de lucht de filteren en reinigen. Per model kan het verschillen welke technieken zijn toegepast. Enkele technieken zijn standaard, enkele optioneel.

Stoffilter
Elke TOSHIBA airconditioner is uitgerust met een stoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat de grovere vuildeeltjes in de lucht niet in het inwendige van je airconditioner terecht komen. Dit filter kan je afwassen met een sopje onder de kraan. Na het drogen kunnen de filters teruggeplaatst worden.

Zelfreinigingsfunctie
Als je airconditioner op koelen of drogen heeft gestaan dan is het inwendige (ook wel verdamper of warmtewisselaar genoemd) nog vochtig. Dat kan zorgen voor schimmelvorming en onaangename geurtjes en de luchtkwaliteit verslechterd hierdoor. Om dit tegen te gaan draait de interne ventilator nog 20 tot 30 minuten door om het inwendige te drogen als je de airconditioner uitzet. Dit proces kan je afbreken als je dat wil.

Magic Coil
TOSHIBA’s wandmodellen zijn standaard voorzien van een Magic Coil. Dat wil zeggen dat de verdamper in het binnendeel is voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat vuil en vocht zich niet hechten aan het inwendige van de airconditioner. Dit draagt bij aan de luchtkwaliteit en een langere levensduur van de airco.

Plasma Ioniser en Plasma Ion Charger
Stof, pollen, bacteriën en virussen vervuilen de lucht in een ruimte en verminderen het gevoel van comfort. Voor mensen met een zwakke gezondheid, luchtwegproblemen of allergieën is het van extra belang dat deze deeltjes zo min mogelijk aanwezig zijn in de lucht.

TOSHIBA biedt in haar airconditioningassortiment verschillende modellen met zogenaamde ionisatie technieken die er voor zorgen dat lucht wordt gereinigd.

Zo is er de Plasma Ioniser.
Deze zit gemonteerd in de uitblaasopening van de airconditioner. De ioniser brengt door middel van hoogspanning negatief geladen ionen in de lucht. De negatief geladen ionen trekken de overwegend positief geladen vuildeeltjes in de lucht aan. Ze klonteren samen, worden zwaarder en zweven hierdoor niet langer in de lucht. De samengeklonterde deeltjes worden aangetrokken door positief geladen oppervlakken en komen dan bijvoorbeeld terecht in het luchtfilter van de airconditioner. Zo kun je deze deeltjes niet meer inademen en is de lucht schoner.

Het wandmodel Daiseikai beschikt over een Plasma Ion Charger .
Deze techniek gaat nog een flinke stap verder en zit binnen in de airconditioner gemonteerd over de gehele breedte van de luchtinlaat; daar waar de airconditioner lucht aanzuigt. Dit leidt er toe dat veel lucht die door de airconditioner heen gaat langs het elektrische veld van de Plasma Ion Charger gaat. Ook hier worden vuildeeltjes aangepakt door het maken van geladen ionen, over de volle breedte van de luchtstroom in de airconditioner. De vervuilde deeltjes klonteren samen met de ionen en slaan neer op het inwendige (ook wel verdamper of warmtewisselaar genoemd) van de airconditioner. Door de Magic Coil techniek plakken de deeltjes niet vast, maar worden ze afgevoerd met het condenswater van de airconditioner.

TOSHIBA Ultra Pure filter
Met het Ultra Pure Filter vangt de airconditioner tot wel 94% van de fijnstof (PM 2.5) uit de lucht. Dit filter kan bij het onderhoud worden vervangen.

Meer info over airco in huis of op het werk? Laat je adviseren door een erkende TOSHIBA airconditioning installateur!